Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@20:12:58 GMT

مروری بر زندگی شهید حسین فهمیده

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۳۵۷۵

مروری بر زندگی شهید حسین فهمیده

محمدحسین فهمیده در یکی از روزهای اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۶ در محله پامنار قم به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۲ در «دبستان روحانی» قم مشغول به تحصیل شد. در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ اعلامیه‌های رهبر کبیر انقلاب اسلامی را پخش می‌کرد.

«فرشته فهمیده» خواهر شهید محمد حسین فهیمده روایت می‌کند: «برادرم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۶ و همزمان با ماه محرم به دنیا آمد و پدرم به دلیل ارادتی که به امام حسین (ع) داشت تصمیم گرفت نام پسرش را حسین انتخاب کند تا ادامه دهنده راه شهدای کربلا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسین مقطع ابتدایی را در قم گذراند و بعد به کرج آمدیم. در سال ۱۳۵۷ در زمان درگیری‌های انقلاب او که ۱۱ سال بیشتر نداشت به پخش اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام (ره) می‌پرداخت.

سال ۱۳۵۹ زمانی که شیپور جنگ نواخته شد. روز اول مهرماه ما به مدرسه رفتیم اما محمدحسین به بهانه بازی کردن از منزل خارج شد ولی دوباره برگشت و بار دیگر با ما خداحافظی کرد و به مادرم گفت: «مادر امروز با من قشنگ خداحافظی کن.» مادرم که فکر می‌کرد او می‌رود بازی و زود برمی‌گردد با لبخندی حسین را در آغوش گرفت و با هم خداحافظی کردند. حسین نیز راضی از منزل خارج شد. سه روز از رفتنش گذشته بود که یکی از دوستانش وسایلش را برایمان آورد و گفت: محمدحسین به جبهه رفته است. پیش از این موضوع نیز اتفاق افتاده بود که او چند روز از خانه دور باشد.

زمان درگیری کردستان او یک هفته به خانه نیامده بود و روزی نیروهای کمیته کردستان او را به منزل آوردند و خواستند از مادرم تعهد بگیرند که دیگر اجازه ندهد محمدحسین با این سن کم به کردستان برود ولی او در جوابشان گفت: «مادرم سواد ندارد برگه تعهد امضا کند من خودم برگه را امضاء می‌کنم با این شرط که هر کجا که امام دستور بدهند من می‌روم.»

پس دیگر توقعی نبود که محمدحسین در خانه بماند. او رفت تا به ندای امامش لبیک گوید. روز ۱۳ آبان ماه من با خانواده‌ام سر سفره نشسته بودیم که ناگهان رادیو اعلام کرد یک نوجوان ۱۳ ساله‌ای زیر تانک رفته و شهید شده است. مادرم لقمه از دستش افتاد و گفت: «این محمدحسین من است.» در آن لحظه پدرم گفت: «نه محمدحسین چنین کاری را انجام نمی‌دهد حتما از بچه‌های خرمشهر بوده است.» یک هفته از این حادثه گذشت که آقای مصطفوی– ایشان نیز شهید شده‌اند – به در منزل ما آمدند و خبر شهادت محمدحسین را به پدرم دادند.

روزی مادرم در آشپزخانه بود که محمدحسین وارد شد. مادرم از او پرسید: «کجا بودی؟» جواب داد که کنار قبرم. مادرم تعجب کرد. حسین ادامه داد: «محل دفن من قطعه ۲۴ بهشت‌ زهرا (س) کنار مزار آیت‌الله طالقانی است.» بعد از شهادت محمدحسین، زمانی که سنگ قبرش را گذاشتیم دیدیم که پیش‌گویی او به واقعیت پیوسته است.

محمدحسین ساده و بی‌آلایش زندگی می‌کرد و همیشه می‌خواست مانند رزمندگان در جبهه‌ها سختی‌ها را تحمل کند و فقط به قرب خداوند و رضایت او فکر می‌کرد. مادرم همیشه بی‌قرار بود و برای محمدحسین گریه می‌کرد.

روزی مادرم خیلی خوشحال به نظر می‌رسید از او علت خوشحالیش را پرسیدم،گفت: «دیشب محمدحسین را در خواب دیدم که به من گفت:مادر چرا ناراحتی،دور من می‌چرخید و می‌گفت:من سالم هستم، در کنار مولایم اباعبدالله (ع) هستم و برای شما دعا می‌کنم. از آن روز به بعد دیگر مادرم برای محمدحسین گریه نمی‌کند بلکه با شنیدن نام محمد حسین لبخند می‌زند و به او افتخار می‌کند.»

سخن همرزمان

عملیات که شروع شد در کوچه هشت‌متری در خرمشهر «محمدرضا شمس» دوست حسین زخمی شد و حسین او را به عقب کشاند. شمس به رزمندگان گفت:«حسین ریزه را بگیرید.» آنها برگشتند و دیدند حسین به طرف تانک‌ با نارنجک‌هایی که به کمر بسته است، می‌دود. زانوهایش زخمی شده بود با زانو به زمین خورد و بعد از ۶ دقیقه ناگهان تانک آتش گرفت و از کار افتاد.

نیروهای دشمن که گمان کردند نیروهای کمکی آمده است عقب‌نشینی کردند و در این میان دوستان حسین به کنار تانک رفتند تا جنازه‌اش را پیدا کنند. شهید بختیاری که آن زمان فرمانده گردانشان بود،کنار چرخ‌های تانک زانو زد و شروع کرد به گریه کردن. پیکر سوخته حسین را جمع‌آوری کردند و بازگرداندند.

ایسنا/

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۳۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمارهای هفته بیست و ششم لیگ برتر| پورحمیدی از کاپیتان استقلال سبقت گرفت/ جایگاه مطمئن آقای گلی مغانلو

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال ایران در شرایطی به پایان رسید که افت گلزنی محسوس بود و حساسیت حاکم بر مسابقات روی این موضوع تأثیر داشت. 

آمارهای این هفته به شرح زیر است:

۵ تیم برنده: آلومینیوم اراک - استقلال - تراکتور - پرسپولیس - صنعت نفت آبادان.

۵ تیم بازنده: پیکان - فولاد خوزستان - مس رفسنجان - نساجی مازندران - ذوب‌آهن.  

تساوی‌ کنندگان: شمس آذر قزوین - گل‌گهر سیرجان - سپاهان - استقلال خوزستان - ملوان بندرانزلی - هوادار.

تعداد گل زده شده: ۱۴ گل 

تعداد کلین شیت‌ها: حسین پورحمیدی (۱۵)؛ سید حسین حسینی (۱۴)؛ علیرضا بیرانوند و محمدرضا اخباری (۱۱)؛ علیرضا جعفرپور (۹)؛ کریستوفر کنت و حبیب فرعباسی (۸)؛ علیرضا حقیقی، احمد گوهری و حامد لک (۷)؛ محمد ناصری (۶)؛ افشار صداقت و پیام نیازمند (۵)؛ امیررضا رفیعی (۴)؛ حسن پورحمیدی، لوان پولی، نیما میرزازاد و پارسا جعفری (۳)؛ پیام پارسا (۲) ایمان صادقی، داود نوشی صوفیانی، محمدحسین اکبرمنادی، شهاب‌الدین گردان، محمد خلیفه، فهد طالب، رشید مظاهری، سینا سعیدی‌فر، محمدرضا خالدآبادی و علیرضا رضایی (۱).

کارت‌های زرد بازیکنان و مربیان: ۲۷ کارت 

کارت‌های قرمز بازیکنان و مربیان: معین قربانی (شمس آذر) ؛ سروش رفیعی (پرسپولیس) ؛ محمدرضا مهدی زاده (صنعت نفت) ؛ جفرسون باهیا (فولاد)

گلزنان: اوستون اورونوف (۲)، عارف حاجی عیدی، شهریار مغانلو، جواد آقایی پور، امیرمحمد هوشمند، علی یوسف، شجاع خلیل زاده، ریکاردو آلوز، مجید علیاری، گوستاوو بلانکو و جلال الدین ماشاریپوف. 

پاسورها: امین جهان کهن، کاوه رضایی، وحید امیری، سینا اسدبیگی، سعید غلامعلی بیگی، طالب ریکانی، ریکاردو آلوز، سجاد آشوری، محمدحسین مرادمند و جعفر سلمانی.

گلزنان برتر: شهریار مغانلو (۱۵)؛ رضا اسدی (۱۰)؛ رحمان جعفری (۹)؛ پوریا سرآبادانی و رضا جعفری (۸)؛ محمدرضا سلیمانی، سعید سحرخیزان و محمدجواد محمدی (۷)؛ مهرداد محمدی، عیسی آل کثیر، حامد پاکدل، مهدی عبدی، طالب ریکانی، شهاب زاهدی، جواد آقایی پور، داریوش شجاعیان، احمدرضا زنده روح و گوستاوو بلانکو (۶)؛ محمدحسین کنعانی‌زادگان، مهدی لیموچی، جواد آقایی پور، جلال‌الدین علی محمدی، روبرتو تورس، گئورگی گولسیانی، امین قاسمی نژاد و لوسیانو پریرا (۵)؛ کوین یامگا،  رضا شکاری، رامین رضاییان، محمدرضا آزادی، گوستاوو واگنین، آریا یوسفی و کریم اسلامی (۴)؛ ساسان انصاری، سامان نریمان جهان، مهدی عبدی، علی یوسف، آرمین سهرابیان، آرمان رمضانی  و مسعود زائر کاظمینی (۳).

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمارهای هفته بیست و ششم لیگ برتر| پورحمیدی از کاپیتان استقلال سبقت گرفت/ جایگاه مطمئن آقای گلی مغانلو
  • پیکر مطهر معلم شهید «حجت‌الله یوسفیه» در ورامین تشییع شد
  • پایان ۳۹ سال غربت/ تشییع پیکر معلم شهید در ورامین
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • عکس| تشکر محمدحسین پویانفر از یک کاسب تهرانی
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد