Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:24:17 GMT

شهید فهمیده، رهبر ۱۳ ساله ای از قم

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۶۵۰۱

شهید فهمیده، رهبر ۱۳ ساله ای از قم

ایسنا/قم برادر شهید فهمیده در خصوص نشانه‌ای از نام و یاد شهید محمد حسین فهمیده در زادگاهش گفت: منزلی را که پدرم در روستای سراجه وقف دهیاری کرده بود به کمک دهیاری و اهالی روستا در حال تبدیل شدن به موزه است.

کمتر از ۴۰ سال از پایان هشت سال دفاع مقدس می‌گذرد؛ اما وقتی به خیابان‌ها و شهرها نگاه می‌کنیم انگار یک قرن گذشته است حافظه تاریخی و دانسته‌های مردم نیز دسته کمی از شهرها و روستاهایمان ندارد؛ زیرا نشانه و یادی از آن روزها و افرادی که حماسه‌هایی کم‌نظیر و گاهی بی‌نظیر رقم زدند وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به سراغ نسل جوان‌تر که برویم وضعیت اسفناک تر می‌شود عده زیادی‌شان از اینکه با بسیاری از فرماندهان بزرگ و حماسه آفرین‌های دفاع مقدس هم‌زادگاه و هم‌محله‌ای هستند، اطلاع ندارند.

البته وقتی کسانی که تصدی این امر را به عهده دارند از الگوسازی از اسطوره‌های ملی و دینی شان غافل می‌شوند و سودجویانی پیدا می‌شوند که قهرمانانی پوشالی می‌سازند به غفلت و بی‌اطلاعی نسلی که آن برهه را حس نکرده‌اند خرده‌ای نیست.

یکی از این حماسه‌سازان شهید نوجوانی است که امام خمینی (ره) در وصف ایشان گفتند «رهبر ما آن طفل سیزده‌ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها ‌زبان و قلم ما بزرگ‌تر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و خود نیز شربت شهادت نوشید. ‌» اما امروزه شاید عده زیادی از مردم قم ندانند روزی این بزرگ‌مرد کوچک هم دیارشان بوده است.

در این رابطه مجید فهمیده، برادر شهید محمدحسین فهمیده، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: محمدحسین در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۶ در روستا سراجه قم به دنیا آمد و به دلیل هم‌زمانی با ماه محرم و ارادتی که پدرم به امام حسین (ع) داشت نام حسین را انتخاب کردند.

وی با اشاره به اینکه اصالت قمی داریم اما زمانی که انقلاب شد در کرج زندگی می‌کردیم، بیان کرد: کوچه شمس‌آبادی‌ها در خیابان آذر، آخرین محله پدرم در قم بود که بعد از آن به تهران و سپس به کرج مهاجرت کردند.

وی بابیان اینکه از لحاظ فرهنگی و مذهبی متأثر از قم بود، بیان کرد: تا سال‌های گذشته نیز در تابلو ورودی قم نوشته بود که «به شهر شهید محمدحسین فهمیده خوش‌آمدید».

وی با اشاره به اینکه نباید با نگاه متعصبانه شهدا را منحصر به یک شهر کرد و شهید فهمیده نیز متعلق به همه مردم ایران است، اظهار کرد: پدرم همیشه بیان می‌کرد که من پدر شهید نیستم بلکه خادم در خانه شهید هستم و هرجایی که بتوانیم به مردم خدمت کنیم و مردم را با امام و انقلاب آشنا کنیم اهل همان جا هستیم.

وی در خصوص نشانه‌ای از نام و یاد شهید محمدحسین فهمیده در زادگاهش بیان کرد: پدرم منزلی را که در روستای سراجه وقف دهیاری کرده بود به کمک دهیاری و اهالی روستا در حال تبدیل شدن به موزه است.

این برادر شهید تصریح کرد: محمدحسین بعد از شروع جنگ به جبهه رفت و در آن موقع هنوز اعزامی وجود نداشت و افراد به هر نحوی خودشان را به جبهه‌ها می‌رساندند.

وی بابیان اینکه دروغ نگفتن و همکاری در خانه از ویژگی‌های محمدحسین بود، افزود: با توجه به فضای مذهبی خانواده، برادرم بسیار به نماز، قرآن و مجالس اهل‌بیت (ع) تقیید داشت و در حالی که به تکلیف نرسیده بود از شش سالگی نماز می‌خواند.

این برادر شهید ادامه داد: بسیار به دنبال سخنرانی‌ها و اعلامیه‌های امام خمینی (ره) بود و شاید در ذهن کسی نگنجد اما ذوب در ولایت بود و محبتی غیرقابل بیان به امام خمینی (ره) داشت و همین عشق باعث شد که با سن کم در جنگ با منافقین در کردستان حضور پیدا کند و بعد هم به خرمشهر برود و حماسه‌ای تاریخی رقم زد.

وی با اشاره به اینکه اکنون رنگ و شکل جبهه‌ها تغییر کرده است، یادآور شد: والدین باید بیشتر از گذشته مراقب فرزندان شان باشند؛ زیر با توجه به شرایط موجود، فضای مجازی جزئی از خانواده‌ها شده است که می‌تواند آسیب‌های جدی را رقم میزند و والدین باید زمان بیشتری برای فرزندان بگذارند تا دستاویزهای شیطانی بر فرزندانشان خیمه نزنند و از دین، اسلام و انقلاب جدایشان نکند.

آنچه در این بین باید گفت آن است که شهر قم که زادگاه این اسطوره بزرگ ملی و ایمانی این کشور است به حدی که باید و شاید در قم، ظهور و بروز ندارد. به حدی که امروز شهرهای دیگری در کشور این شهید را به عنوان یکی از سرمایه های بومی خود به کشور معرفی کرده اند.

بازنشانی هویت های معرفتی و انگاره های فرهنگی در یک شهر یا یک استان و کشور از این جهت دارای اهمیت است که همانگونه که میرزا کوچک جنگلی در گیلان، رئیس علی دلواری در بوشهر، ستارخان و باقرخان در دیار آذربایجان و صدها چهره فرهنگی و ادبی و حماسی این کشور در بلاد خود، منشا اثرات جاودان فرهنگی و هویتی در میان مردم خود شده اند قطعا نقش این الگو سازی در قم نیز برای یادگار ماندن این هویت های اصیل فرهنگی اساسی و بی بدیل است.

در گزارش بعدی به ابعاد بیشتری از این مساله خواهیم پرداخت که چگونه با کم کاری و بی توجهی به این مسایل، نام این شهید و امثال این بزرگان چگونه از جمع ظرفیت های اصیل فرهنگی این استان رخت بسته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهید فهمیده هشت سال دفاع مقدس برادر شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم/ وظیفه حجاج در بیان رهبر انقلاب

رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

دریافت 14 MB

دیگر خبرها

  • رفسنجانی‌ها رسم مهمان‌نوازی را به جا آوردند + فیلم
  • آمارهای هفته بیست و ششم لیگ برتر| پورحمیدی از کاپیتان استقلال سبقت گرفت/ جایگاه مطمئن آقای گلی مغانلو
  • فیلم/ وظیفه حجاج در بیان رهبر انقلاب
  • ببینید | حضور رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا در منزل شهید زاهدی برای ابلاغ سلام رهبر انقلاب
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی +فیلم
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی + فیلم
  • حضور رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا در منزل شهید زاهدی برای ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب | ویدئو
  • فیلم| در آخرین دیدار شهید زاهدی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
  • عکس| تشکر محمدحسین پویانفر از یک کاسب تهرانی